Placeholder

Waarom ‘je passie volgen’ niet zo makkelijk is

Hoewel het een vaak goedbedoeld advies is, kun je je beter niet helemaal blindstaren op het vinden en volgen van je passie.

'If love what you do, you'll never have to work a day in your life'
Hartstikke leuk zo'n inspirational quote, voor veel mensen is het makkelijker gezegd dan gedaan om volgens deze uitspraak te leven. Uit recent onderzoek van Stanford University blijkt dat het niet het beste advies is. Voor mensen die niet weten wat ze echt leuk vinden, zou het het alleen maar moeilijker maken.

Een passie vind je niet, die ontwikkel je
Het volgen van en passie suggereert dat iedereen een passie heeft, die 'gevonden' kan worden. Misschien heb je het gevoel dat jij geen passie hebt en we kunnen het niet mooier maken dan het is: het zou zomaar kunnen dat je geen passie hebt. Het goede nieuws is dat je een passie kunt ontwikkelen.

Hoe ontwikkel je een passie?
Vind je een onderwerp interessant? Sta ervoor open en wees vooral bereid om er tijd in te stoppen. Laat je niet tegenhouden door obstakels. Een passie kan beginnen met iets kleins, zoals een artikel dat je leest en je interesse die gewekt is. Iets waar je vandaag nog weinig over weet, zou zich volgend jaar ontwikkeld kunnen hebben tot een passie, maar je moet er wel tijd en moeite in stoppen.

Bron: Stanford | Beeld: Shutterstock