Placeholder

Initiatieven voor vluchtelingen

De vluchtelingencrisis maakt veel los. Niet alleen woorden, maar ook daden. Dit zijn enkele mooie initiatieven opgezet voor vluchtelingen. Vraag jij je af hoe je kunt helpen, lees dan vooral verder.

1. Ik ben een gastgezin voor een vluchteling
Jurrien en Janet hebben de Facebookpagina Ik ben gastgezin voor een vluchteling opgericht. Het liep al snel storm. Inmiddels is er een website in de lucht waar je je hulp voor vluchtelingen kunt aanbieden. Dat betekent niet dat je iemand in huis moet nemen, iemand uitnodigen voor het eten, een kop koffie of een goed gesprek is net zo goed hulp.

2. Because we carry
Heb je nog een draagdoek of -zak liggen? Doneer deze aan Because we carry. Moeders hebben hun armen vol en dragen hun kinderen en kostbare spullen naar veiligere grond. Dankzij draagdoeken en -zakken kunnen kinderen dichtbij hun moeder zijn en hebben moeders de armen vrij.

3. Moving People
60 miljoen mensen zijn op de vlucht, dat zijn 60 miljoen verhalen. Moving People heeft een aantal vluchtelingen geïnterviewd om ze een gezicht te geven en hun verhaal te delen. Er worden kleine poppetjes op straat geplaatst. Kom je er een tegen? Dan mag je die verplaatsen en delen via social media met de hashtag #movingpeople.

4. Spullen doneren
Er zijn verschillende inzamelpunten voor spullen voor vluchtelingen. Zoek op Facebook naar een inzamelpunt bij jou in de buurt.

5. Welk initiatief voor vluchtelingen zou jij op de vijfde plek zetten?
Laat het ons weten in een reactie.

Beeld: Spectral-Design / Shutterstock.com