Placeholder

Deze festivals kun je bezoeken op Bevrijdingsdag

Morgen is het Bevrijdingsdag, de dag waarop we vieren dat we in Nederland in vrijheid leven. De weersvoorspellingen zijn goed, dus dat maakt de bevrijdingsfestivals extra leuk.

Op Bevrijdingsfestivals.nl vind je een handig overzicht van alle festivals en evenementen. In iedere provincie is er een bevrijdingsfestival. Wij hebben een aantal van de highlights op een rij gezet.

Amsterdam
In Amsterdam zijn er verschillende evenementen. Bevrijdingsfestival Het Vrije Westen is er één van. Met kinderen kun je naar het Vondelpark Openluchttheater voor het KinderBevrijdingsFestival. Een overzicht van alle evenementen (en herdenkingen op 4 mei) kun je vinden op 4en5meiamsterdam.nl.

Den Bosch
Het bevrijdingsfestival is op de Pettelaarse Schans in Den Bosch. Bezoek je liever een monument dan kun je Nationaal Monument Kamp Vught in Vught bezoeken.

Den Haag
Het bevrijdingsfestival is voor iedereen en dat laten de programma's ook zien. In Den Haag zijn er uiteenlopende optredens, van Woezel en Pip tot Candy Dulfer of Fedde le Grand.

Assen
Festivalterrein Baggelhuizen ligt er klaar voor. Na de officiële opening geiet je van optredens van Jett Rebel en Ronnie Flex.

Almere
In de binnenstad van Almere zijn verschillende podia te vinden. Lekker door de stad slenteren dus. Dj's Coen en Sander sluiten het feest af op het podium aan de Esplanade.

Leeuwarden
Ga naar het bevrijdingsfestival, of bezoek een van de andere evenementen in de stad. Zo is er een parade waarin 29 Canadese veteranen meerijden die betrokken waren bij de bevrijding van Friesland.

Wageningen
Dansen op de beats van Nielson, Kraantje Pappie en Miss Montreal.

Groningen
In het stadspark vier je de vrijheid bij een van de vier podia.

Haarlem
Op Bevrijdingspop in Haarlem treden verschillende artiesten op. Van Di-rect tot Alain Clark, het belooft een feest te worden.

Roermond
In Limburg is de binnenstad van Roermond helemaal in de sfeer van het bevrijdingsfestival.

Zwolle
In Zwolle wordt er flink uitgepakt met vijf podia, een theater familieweide en een wereldpaviljoen.

Utrecht
Plof neer in park Transwijk en geniet van onder andere Roxeanne Hazes, K's Choice en Fedde Le Grand of ontdek minder bekende talenten bij het Talenten Podium.

Vlissingen
In de stad en in het Bellamypark zijn in totaal zeven podia te vinden.

Rotterdam
In Het Park bij de Euromast kun je verschillende optredens bijwonen, maar er staan ook speeddates met veteranen op het programma.

Beeld: Shutterstock