Placeholder

Dit worden de trends in 2018

Wat eten, doen en dragen we in 2018? Ieder jaar doet Pinterest een voorspelling van de trends voor het komende jaar.

1. Air fryers
Hot of hype? Er zijn in ieder geval veel mensen op zoek naar tips over gerechten die je kunt maken met een air fryer. Het aantal zoekopdrachten is met 1809 procent gestegen.

2. Gezonde koffie
Kan jouw dag niet beginnen zonder kop koffie? 2018 is dan misschien het jaar waarin je eiwitpoeder, maca of andere superfoods aan je bakkie toevoegt.

3. Plantaardige proteïnen
Er is steeds meer interesse in 'lean and mean' plantaardige proteïnen. Linzen en quinoa zijn daar goede voorbeelden van.

3. Ghee
Ghee wordt al een aantal jaren steeds populairder. Ghee is een geklaarde boter. Lees meer over ghee en de gezondheidsvoordelen.

4. Vegan toetjes
De hele plantaardige voedingshoek wint aan populariteit, maar de toetjes springen eruit. Ja, zonder dierlijke ingrediënten zijn nagerechten minstens zo lekker.

5. Leuke sokken
Glittersokken, sokken met een ruche. Je sokken mogen gezien worden. Maar kies dan wel voor een sok die rockt.

6. Leren rugzakken
Een schoudertas staat leuk, maar als je veel spullen mee moet nemen naar je werk (denk ook: laptop) rust er veel gewicht op je schouder. Gelukkig maakt de rugzak de laatste tijd een comeback. Vooral met een leren variant mag je in 2018 gespot worden.

7. Reinigingsolie
Olie is goed voor van alles en nog wat. Het houdt pluizig haar in toom en verzorgd de huid. In 2018 voegen we massaal reinigingsolie toe aan onze beautycollectie.

8. Houten speelgoed
Terug naar de basis met houten speelgoed voor de kleine. Dag, speelgoed met batterijen.

9. Je eigen spa in de badkamer
Heerlijk als je eigen badkamer op een spa lijkt. Planten, mooie meubels, vakantiegevoel in eigen huis.

10. Reisdagboeken
Steeds meer mensen houden hun reisverslagen bij. Inspiratie opdoen bij anderen? De term 'travel journal' steeg met 146 procent.

11. Zuiverende planten
Een urban jungle in huis zie je steeds vaker. En als die planten dan ook nog een positieve invloed hebben op de lucht is het helemaal fijn.

12. Living in the moment
Met een stijging van 464 procent kan er wel gezegd worden dat steeds meer mensen bezig zijn met bewust leven in het hier en nu.

13. Macramé
Je vroegere hobby is terug. Er wordt veel gezocht naar plantenhouders die je zelf kunt macrameeën.

Bekijk alle 100 trends volgens Pinterest.

Bron: Pinterest | unsplash-logoKara Michelle