Placeholder

De tip om minder vaak in de rede gevallen te worden

Onderzoek wijst uit dat vrouwen vaker in de rede worden gevallen dan mannen. Je kunt er iets tegen doen. De gouden tip komt uit het Witte Huis.

Vrouwen worden niet alleen vaker in de rede gevallen, er zou ook minder waardering zijn voor vrouwelijke bijdragen binnen teamverband. De oorzaak is 'gender bias': een onbewuste neiging om meer waarde te hechten aan woorden en daden van mannen.

Een oud werkneemster van het Witte Huis vertelde onlangs dat in president Obama's eerste termijn de vrouwelijke leden in de minderheid waren. Daarom hadden ze afgesproken elkaar te versterken in vergaderingen.

Zo versterk je elkaar
Als één van de vrouwen een goed punt maakte in een vergadering, zorgde een ander ervoor dat het punt herhaald werd. Inclusief credits aan de bedenken van het idee, zodat niemand anders met de eer aan de haal zou gaan.

Maak oogcontact
Ben je bijna uitgesproken en gaat het woord straks naar iemand anders? De kans is groot dat degene die jij aankijkt het woord overneemt. Het kan daarom helpen om aan het einde van je betoog naar een vrouw te kijken.

Beeld: Shutterstock