Placeholder

De strandgewoontes van Nederlanders

Niemand die op je let op het strand? In het buitenland misschien, maar wij in Nederland zijn juist dol op mensen kijken. 64 procent kijkt naar andere mensen, het gemiddelde in Europa is 48 procent. Lees verder voor meer strandgewoontes.

Strandangsten
Een dag op het strand is niet alleen maar relaxed. We zijn op zo’n dag vooral bang dat we onze portemonnee of andere bezittingen verliezen. Daarnaast zijn we bang voor stromingen en verdrinken. Over haaien hoeven we ons in Nederland gelukkig niet heel druk te maken.

Spot de Speedo
Speedo’s zijn niet zo geliefd. Zie je er één voorbij komen op het strand? Grote kans dat het Duits- of Fransman is. 14 procent van hen draagt graag een Speedo. Slechts 2 procent van de Nederlandse mannen durft zich erin te vertonen.

Topless
Nederlandse vrouwen zijn redelijk terughoudend met topless zonnen. 26 procent zont wel eens topless (wat overigens heel gemiddeld is). Italiaanse vrouwen zijn het meest fan van topless, 33 procent zont wel eens topless.

Bikinifoto’s
40 procent van de Denen en 39 procent van de Italianen vindt het geen probleem om een zwemfoto op social media te plaatsen. Van de Nederlanders wil 45 procent dat juist absoluut niet. 31 procent laat wel andere vakantiefoto’s aan vrienden zien via social media.