Placeholder

De meest vergeten spullen

Ken je dat gevoel dat je iets vergeten bent? Vaak klopt het voorgevoel, maar ontdek je het pas op je vakantiebestemming. Om je te helpen, stelde ANWB een lijst samen met de meest vergeten spullen.

1. Oplader
Bij al die handige technische snufjes die we tegenwoordig hebben, horen ook opladers: bij je telefoon, camera, laptop, tablet, tandenborstel… En ga je naar een bestemming met andere stopcontact? Vergeet dan ook de wereldstekker niet.

2. Tandenborstel
Vlak voor vertrek wil je je tanden nog even poetsen. Je tandenborstel wordt daarom als laatst in de koffer gestopt en dat gaat al eens mis.

3. Zwemkleding
Eindelijk een bikini gevonden die je lichaam flatteert, ontdek je op je bestemming dat hij nog thuis ligt.

4. Paspoort
Je paspoort vergeten, is redelijk stressvol. En het kan een duur grapje zijn als je een noodpaspoort moet laten maken en daardoor toch nét je vlucht mist. Dubbelchecken dus.

5. Zonnebril
In het buitenland gebruiken we onze zonnebril net iets vaker.

6. Fototoestel
Met veel smartphones maak je tegenwoordig prima foto's, maar voor de echte fotografieliefhebbers is een camera onmisbaar.

7. Leesbril of lenzen
Formulieren worden iets moeilijker leesbaar.

8. Zonnebrand
Ruim op tijd gekocht, in de aanbieding… Maar daardoor nog in je voorraadkast en niet in je toilettas.

9. Oordopjes
Handig in het vliegtuig, een gehorig hotel of op de camping. Het is de kunst om dat al te beseffen terwijl je je koffer inpakt en niet pas als je geluidsoverlast hebt.

10. Medicijnen
Als je dagelijks medicijnen gebruikt, zul je er wel aan denken. Maar de paracetamol, diarreeremmers en blarenpleisters? Daar denk je vaak pas aan als het leed al geschied is.

Bekijk de lijst van ANWB.

Bron: ANWB | Beeld: Shutterstock