Placeholder

De 10 mooiste eilanden ter wereld

Het ultieme eilandgevoel: mooie stranden, veel zon en een verkoelende bries. Zin in dat gevoel? TripAdvisor selecteerde de tien mooiste eilanden ter wereld.

1. Maui, Hawaï

Maui is het grootste eiland van de eilanden archipel Hawaï. Het eiland bestaat uit twee vulkanen. Vandaar dat er prachtige zwarte stranden te vinden zijn, zoals je ziet op de foto links.

2. Santorini, Griekenland

Santorini is een typisch grieks eiland met veel blauw en wit. Je kunt er een prachtige zonsondergang bekijken. Al zul je in het toeristenseizoen wel met zijn allen op een rijtje staan. Net iets minder pittoresk dan gehoopt, maar het eiland blijft prachtig.

3. Jamaica

Op Jamaica vind je een smeltkroes van culturen en het eiland heeft bijzondere tradities. Tel daar de prachtige stranden bij op.

4. Providenciales

Providenciales is een rustig eiland en daardoor heel geschikt voor een romantische trip. Wil je mensen nog meer mislopen, bezoek dan Malcolm Beach.

5. Bali, Indonesië

Bali biedt voor ieder wat wils. Je kunt het avontuur op zoeken en wandelen door de bergen, duiken. Verder is het eten er heerlijk en je kunt je ook laten pamperen tijdens een beautymiddag of ontspannen tijdens yoga.

6. Mallorca, Balearen

Mallorca is een ideale vakantiebestemming, waar voor het hele gezin iets te beleven valt.

7. Mauritius, Afrika

Mauritius is een heus tropisch oord. Je kunt er onder andere mooi duiken. Veel reizigers combineren Mauritius met een bestemming aan het vaste land.

8. Phuket, Thailand

Van regenwoud tot de mooiste baaien, je vindt het allemaal op Phuket.

9. Bora Bora

Het eiland Bora Bora spreekt tot de verbeelding en het doet er niet aan onder: blauwe lagunes, tropische vissen, mooie vakantiehuisjes langs een steiger. Maar ook het 'binnenland' van het eiland is de moeite waard om te verkennen.

10. Fernando de Noronha, Brazilië

Een UNESCO Werelderfgoedlocatie met een kwetsbaar ecosysteem. Er wordt maar een beperkt aantal bezoekers toegelaten, maar de gelukvogels worden beloond met ongeëvenaarde stranden, bijzondere dieren en heerlijk warm zeewater.

Bron: TripAdvisor | Beeld: Shutterstock, Bali: Rueangrit Srisuk / Shutterstock.com