Placeholder

Dit zijn dé bestemmingen voor 2017

Ieder jaar maakt Lonely Planet de beste bestemmingen voor het komende jaar bekend. Die voor 2017 zijn sinds vandaag bekend. Tijd om je bucketlist te updaten.

De landen die je volgens Lonely Planet in 2017 moet bezoeken:

1. Canada
In 2017 bestaat Canada 150 jaar. Om dat te vieren zijn de Nationale Parken volgend jaar gratis te bezoeken. Een jaarpas kost normaal gesproken 68 dollar.

2. Colombia
Zou Lonely Planet zich hebben laten inspireren door Narcos? In 2017 bezoekt de paus Colombia en dat zou jij ook moeten doen. In Colombia vind je geen wereldwonderen, maar wel levendige cultuur, prachtige natuur en een enorme gastvrijheid.

3. Finland
In 1917 werd Finland onafhankelijk. 2017 is een jubileumjaar en daarom zijn er verschillende evenementen gepland van concerten tot sauna-avonden. Daarnaast wordt onder andere het kampioenschap kunstschaatsen in Finland gehouden. Maar zelfs zonder die evenementen is het prachtige land een bezoek meer dan waard.

4. Dominica
Dominica is nog redelijk authentiek. In 2018 opent het eerste resort een keten op het eiland. Wees dat voor en bezoek Dominica in 2017.

5. Nepal
Na de aardbeving in 2015 is er veel vernietigd in Nepal. Gelukkig is er ook veel bewaard gebleven. Door Nepal juist nu te bezoeken kun je het land en de mensen steunen.

6. Bermuda
In juni host Bermuda America's Cup. Mocht je nog een reden zoeken om dit prachtige eiland te bezoeken.

7. Mongolië
De hoofdstad opent een gloednieuwe luchthaven. Een symbool voor de economische groei van het land. Eén van de hoogtepunten in Mongolië is het meer Khövsgöl. Sinds 2015 ligt er een verharde weg tussen Ulaanbaatar en het meer. De reistijd is daardoor 10 uur korter.

 

8. Oman
Er gaan meer vluchten dan ooit naar Oman en er zijn luxe hotels te over. In 2017 opent als alles goed gaat het enorme pretpark Majarat Oman.

9. Myanmar
Een bijzondere bestemming om Azië te ontdekken. Je bezoek aan Myanmar brengt misschien uitdagingen met zich mee, maar het is het waard.

10. Ethiopië
In 2017 gaan er meer vluchten naar Ethiopië. De bestemming is zo exotisch als maar kan. Ze hebben niet alleen een eigen taal, schrift, keuken en koffie… De Ethiopische kalender telt maar liefst 13 maanden.
 
Benieuwd naar de beste steden of regio's? Kijk op de website van Lonely Planet.

Beeld: Shutterstock