Placeholder

Altijd online, meer stress?

Sinds juni dit jaar betaal je geen extra kosten voor internet in de EU. Het valt binnen je bundel. Uit onderzoek van Motivation blijkt dat het voor 9 procent van de Nederlanders voor meer stress op vakantie zorgt.

De druk om altijd online te zijn en te reageren, is voor sommige mensen groter geworden. Het is verleidelijk om vaker op je telefoon te kijken dan je misschien zou willen. Vooral als je het gevoel hebt dat je collega's verwachten dat je toch reageert kan dat voor druk zorgen.

58 procent van de mensen heeft meer contact gehad met het thuisfront. Vrouwen hebben vaker contact met mensen die ze moeten missen. 70 procent van de vrouwen heeft contact met thuisblijvers tegenover 49 procent van de mannen. Mannen gebruiken hun telefoon meer voor praktische en zakelijke dingen. Terwijl vrouwen voor gezelligheid gaan.

Het is makkelijker geworden om op vakantie dingen op te zoeken op internet. 73 procent van de mensen maakt vaker gebruik van apps zoals Google Maps of TripAdvisor. 71 procent van de mensen heeft het gevoel meer uit de vakantie te kunnen halen doordat ze meer informatie tot hun beschikking hebben.

Lees meer over het onderzoek.

Bron: Motivaction | Beeld: Shutterstock