Placeholder

5 steden die op je bucketlist moeten staan

Vijf verrassende steden die volgens Lonely Planet echt op je bucketlist moeten staan.

1. Kotor, Montenegro
De stad Kotor staat bekend als fotogenieke stad en niet voor niets, werkelijk vanuit elke hoek is Kotor prachtig.

2. Quito, Ecuador
Quito staat op een tweede plaats. De ligging van de stad is dan ook erg bijzonder: vlak naast de evenaar, op grote hoogte. Het oude centrum is meerdere keren getroffen door aardbevingen, maar het blijft er adembenemend mooi. In het novembernummer van Santé lees je het verhaal van Alexandra's rondreis door Ecuador.

3. Dublin, Ierland
Het eerste waar we aan denken bij Dublin? De vele pubs. Maar de stad heeft veel meer te bieden. De bevolking is relatief jong en dat draagt bij aan het creatieve, levendige en bruisende karakter van de stad.

4. George Town, Maleisië
Je kent George Town misschien vanwege de notering op de Werelderfgoedlijst van Unesco. De stad heeft niet alleen een rijke en bewogen geschiedenis, het is tegelijkertijd ook een hele hippe stad. Je vindt er street art, fijne guest houses en veel theater, kunst en film.

5. Rotterdam Nederland
Nederlands glorie in de lijst met beste steden van Lonely Planet. Rotterdam schittert op de vijfde plek. Rotterdam is een moderne stad, met bijzondere architectuur. De kleurrijke Markthal is ook zeker een bezoek waard.

Benieuwd naar de rest van de lijst?
Die vind je hier.

Beeld: Shutterstock | Bron: lonely Planet
Beeld Kubuswoningen: VanderWolf Images / Shutterstock.com