Placeholder

2 slechte gewoontes die goede invloed kunnen hebben op je relatie

Zie er de positieve kant van in.

1. Samen op de bank hangen
Het lijkt alsof andere koppels voortdurend leuke dingen doen, terwijl jullie alweer op de bank hangen. Misschien vermaken jullie je zelfs dan goed, dat is een goed teken. Maar je samen vervelen, kan ook goed zijn voor je relatie. Sterker nog: samen saai kunnen zijn, is een teken van een goede relatie.

De positieve invloed van je vervelen als je alleen bent, is al langer bekend. Verveling zorgt ervoor dat je gaat dagdromen en het vergroot je creativiteit. Grote kans dat er opeens een originele oplossing voor een probleem te binnen schiet. Binnen je relatie geldt hetzelfde. Misschien komen jullie dankzij jullie verveling eindelijk uit jullie comfort zone. Daarnaast zet verveling je op scherp: waarom verveel je je? Waar heb je zin in? Kan je relatie je dat bieden?

2. Je ergeren aan kleine dingen
Waarom laat hij zijn vuile was overal slingeren? Staat de toiletbril nu alweer omhoog? Deze kleine irritaties lijken misschien killing voor de sfeer in je relatie, maar volgens onderzoekers is het een goed teken om twee redenen: 1. Je partner voelt zich goed bij je, hij durft zijn slechte kanten aan je te laten zien. 2. Het feit dat je je ergert aan kleine gewoontes zou aantonen dat je geeft om je relatie.

Brooke Winters