Placeholder

Oranje boven

Van al die verschillende tinten oranje worden we vrolijk. Met Koninginnedag in het vooruitzicht voegen we graag oranje toe aan onze garderobe.

We hebben bij Zalando een aantal oranje items voor je gevonden. Klik op de afbeeldingen hieronder voor meer informatie of om meteen te bestellen.

 

Placeholder

Oranje boven!

Echte fans lusten oranje rauw. Juist in dit seizoen is er volop oranje zomerfruit. Nectarines, abrikozen en perziken zijn niet alleen WK-proof maar ook ontzettend goed voor je ogen.

Nectarines en perziken
Nectarines en perziken bevatten veel luteïne en zeaxanthine. Bij het eten van een nectarine gaat een deel van deze stoffen naar je ogen. Ze vormen daar een soort inwendige zonnebril en beschermen het netvlies tegen de schadelijke werking van zonlicht. Zo helpen ze het verouderen van het netvlies voorkomen.

Abrikozen
Abrikozen bevatten van al het fruit veruit het meeste van de natuurlijke oranje kleurstof bèta-caroteen: ruim 25 keer meer dan de gemiddelde vrucht. Ons lichaam is in staat om dat bèta-caroteen om te zetten in vitamine A, en maakt daaruit weer een stof die heel belangrijk is voor het zien van licht en donker. Bèta-caroteen helpt dus om nachtblindheid te voorkomen.

Bron: www.voedingscentrum.nl