Placeholder

Opruimkriebels

Krijg jij bij de eerste zonnestralen direct de kriebels om een voorjaarsschoonmaak te houden? Hou de volgende opruimfeitjes in je achterhoofd.

Niet te drastisch
Pas een beetje op met wat je weggooit. Je wilt niet graaiend in een vuilniszak eindigen, op zoek naar dat kledingstuk dat je toch wilde houden. Het is 28 procent namelijk wel eens overkomen. 17 procent heeft wel eens iets waardevols weggegooid tijdens een schoonmaak.

Spullen met een herinnering
We bewaren spullen met een emotionele waarde vaak, ondanks dat we ze niet gebruiken. 67 procent bewaart oude foto’s. 30 procent heeft nog een oude knuffel bewaard.

Bang om een cadeau weg te gooien
36 procent bewaart cadeaus. In sommige gevallen doen we dat niet alleen om de herinnering, maar ook omdat we bang zijn dat de gever nog naar het cadeau zal vragen.

De kast van je wederhelft
Ga jij wel eens door de kast van je partnet om stiekem kledingstukken weg te gooien die je hem niet vindt staan? 14 procent heeft zich er wel eens schuldig aan gemaakt.

Ongedragen kleding
In plaats van zíjn kast door te spitten, doen we er misschien beter aan onze eigen garderobe onder de loep te nemen. Vrouwen hebben gemiddeld 16 kledingstukken die niet gedragen worden.

Opruimen is beter dan seks
11 procent van de vrouwen vindt opruimen leuker dan seks.

Heb jij al een voorjaarsschoonmaak gehouden?