Placeholder

Net als in de film…

Veel stelletjes balen van hun eigen relatie na het zien van een romantische film. Door de vaak sprookjesachtige relaties in deze films vinden veel geliefden hun eigen liefdesverhouding vooral erg moeizaam. Dit blijkt uit Australisch onderzoek.

De helft van de duizend testpersonen vindt de eigen relatie ineens niet meer zo goed, na het zien van een romantische film. Vooral zwijmelfilms als Notting Hill en You’ve Got Mail bezorgen veel geliefden vooral veel stress. Eén op de vier denkt zelfs dat ze na het zien van een dergelijke film zouden moeten weten wat de ander denkt, en één op de vijf is bang dat de partner ineens cadeaus verwacht.

Na afloop van de film hebben veel stelletjes moeite om met elkaar te communiceren en vragen ze zich af waarom hun relatie niet (net) zo makkelijk is. Volgens psychologen kan negentig minuten kijken naar romantiek een relatie voor weken en zelfs maanden ruïneren. Zij benadrukken dat een relatie in het echte leven vooral keihard werken is en maar zelden een sprookje als in de film.

(