Placeholder

Nederlandse vrouw tevreden met baan

Meer dan de helft van de mannelijke en vrouwelijke werknemers wereldwijd geeft aan niet tevreden te zijn met baan.

Uit onderzoek van Accenture (wereldwijd actief op het gebied van Management Consulting, Technology en Outsourcing) blijkt dat wereldwijd een flink aantal mensen niet al te blij is in hun huidige baan. Aan het onderzoek, dat Accenture uitvoerde ter gelegenheid van de Internationale Vrouwendag 2011, deden 29 landen en meer dan 3400 werknemers mee.

Blij met huidige baan
Uit de resultaten bleek dat minder dan de helft (43 procent van de vrouwen en 42 procent van de mannen) van alle werknemers wereldwijd tevreden is met zijn of haar huidige baan. Hiervan gaf bovendien bijna driekwart aan dat hij of zij van plan is bij zijn of haar huidige bedrijf te blijven.

Opvallend is dat in vergelijking met alle respondenten, de werknemers in Nederland veel meer tevreden zijn met hun baan en dan met name de vrouwen (65 procent). Dit is ruim 20 procent boven het wereldwijde gemiddelde.

Waarom veel werknemers wel ontevreden zijn met hun baan? Vooral onderbetaald worden, gebrek aan doorgroeimogelijkheden, geen carrièrekansen hebben en het gevoel ‘vast te zitten’ scoorden hoog.

Carrièrekansen
Ondanks al deze minpunten geeft meer dan de helft van de respondenten aan dat ze dit jaar hun carrièrekansen willen vergroten door meer kennis en vaardigheden op te doen. Een van de manieren om een carrièredoel te bereiken, is volgens de deelnemers het uitbreiden en benutten van een netwerk.

Carrière maken en een eigen bedrijf starten staan het hoog op het to-do-lijstje in 2011 >

Uit het onderzoek blijkt dat 80 procent van de Nederlandse vrouwen van mening is dat netwerken essentieel is voor haar carrière. Wel geven veel vrouwen aan dit te verwaarlozen door gebrek aan tijd.

Meer weten? www.accenture.com.