Placeholder

Nederlanders zijn niet ontspannen

Een groot deel van de Nederlanders vindt zichzelf helemaal niet relaxt. Waardoor de meesten toch een beetje ontspannen? De televisie.

Uit onderzoek van portmerk Offley Port blijkt dat Nederlanders zichzelf niet zo ontspannen vinden. Zo’n 62 procent geeft zichzelf een cijfer van zeven of lager voor hoe relaxt zij zijn. Wat doen we eraan?

Ouders hebben geen rust
Meer dan een kwart van de 511 respondenten van 18 jaar en ouder vindt het moeilijk om een moment voor zichzelf te vinden. Dit geldt vooral voor ouders met jonge kinderen. Als ze tijd voor zichzelf hebben geniet ruim een derde van de ondervraagden (36 procent) daar dan ook optimaal van. Dik ingepakt een stevige wandeling door het bos maken, relaxen in de sauna of een etentje in een pas ontdekt restaurant staan bovenaan de lijst van ultiem bijkomen.

Baktalent? Vier Hema’s 85e verjaardag, bak een taart en win >

Voor de buis
Na een dag hard werken ontspannen de meeste Nederlanders het liefst voor de televisie. Op de tweede plaats volgt een warm bad of een lekkere douche. Het liefst relaxen we samen met onze partners (44 procent) of juist helemaal alleen (31 procent). Bijkomen met familieleden is minder populair. Slechts 1 procent van de ondervraagden geeft aan het liefst te ontspannen met een familielid.

Leuk: de nieuwe website Fairbezig.nl >