Placeholder

Nederlanders lopen risico met wegwerpleesbril

Handig: goedkoop een leesbrilletje kopen. Maar ho, dit kan wel schadelijk zijn voor je ogen.

Uit onderzoek van Pearle Opticiens (uitgevoerd door Direct Research) blijkt dat ruim één op de tien Nederlanders meer dan vijf leesbrillen in huis heeft. En daar zitten behoorlijk wat goedkope ‘wegwerpleesbrillen’ bij. Maar wist je dat deze bij langdurig gebruik schadelijk kunnen zijn voor de ogen?

Wegwerpleesbril
Meer dan de helft van de Nederlanders denkt dat het dragen van een wegwerpleesbril schadelijk kan zijn voor de ogen. Desondanks geeft een kwart van de Nederlanders minder dan 10 euro uit aan een leesbril. Ruim de helft van de Nederlanders geeft meer dan 100 euro uit aan een leesbril en 80 procent heeft een leesbril die speciaal door de opticien is aangemeten.

Met het dragen van een goedkope wegwerpleesbril loop je aardig wat risico’s. Zo heeft een groot deel last van hoofdpijn, tranende ogen, duizeligheid en dubbel zien. Zeker bij langdurig gebruik wordt een op de ogen afgestemde leesbril geadviseerd. De wegwerpleesbrillen kunnen wel gebruikt worden voor een korte tijd. Maar nu we tijdens de koude dagen meer binnen zitten, en dus vaker een boek en/of tijdschrift lezen, is het belangrijk om een goede leesbril te hebben.

Lees ook: vrouwen pakken uit met feestmake-up >