Placeholder

Nederlanders bezuinigen het minst

Ondanks de economische crisis bezuinigen Nederlanders het minste in Europa. Dit is gebleken uit een onderzoek van Porter Novelli onder ruim 14.000 Europeanen.

Terwijl ondertussen op Prinsjesdag de mogelijkheden tot bezuinigen worden gepresenteerd zijn Nederlanders ook aan het bezuinigen. De Nederlander bespaarde het afgelopen half jaar nog het meest op: uit eten gaan (37 procent) gevolgd door kleding en schoenen (28 procent) en vakanties (22 procent).

Opvallend is dat Nederlanders in vergelijking tot de rest van de Europeanen veel minder bezuinigen. Uit het onderzoek blijkt dat slechts 53 procent van ons de afgelopen zes maanden heeft bezuinigd op zaken als kleding, benzine, uit eten gaan, dagelijkse boodschappen of vakanties, terwijl 75 procent van de andere Europeanen dit wel heeft gedaan.

In Europa wordt het meest bezuinigd op entertainment en ontspanning (o.a. etentjes). Het grootste verschil in bezuiniging tussen Nederlanders en de rest van de Europeanen ligt op het gebied van vermaak. Waar 44 procent van de rest van de Europeanen minder geld uitgeeft aan entertainment en ontspanning, heeft slechts 20 procent van de Nederlanders hier op bezuinigd.