Placeholder

Nederlander bang voor prijsstijging tandarts

Het kan je niet ontgaan zijn: vanaf 1 januari 2012 mogen alle tandartsen hun eigen tarieven bepalen. 90 Procent van de Nederlanders is bang voor een flinke prijsstijging op het gebied van tandheelkunde.

De tarieven van tandartsen, orthodontisten, mondhygiënisten en tandprothetici worden vanaf heden niet meer landelijk door de overheid vastgesteld. Elke tandarts of orthodontist bepaalt zelf de tarieven die hij of zij rekent. Uit een enquête van Tandartsplein blijkt dat 90 procent van de Nederlanders zich zorgen maakt over de prijsstijging in de tandheelkunde die deze verandering teweeg kan brengen.

Inflatiecorrectie
Ook bang voor een torenhoge tandartsrekening? Wees gerust, Rob Barnasconi, voorzitter van het NMT (Nederlandse Maatschappij tot bevordering der Tandheelkunde) verwacht dat tandartsen slechts een inflatiecorrectie zullen toepassen. Tandartsen zullen de relatie met hun patiënten niet op het spel zetten door onverantwoordelijke prijsstijgingen, zo geeft hij aan in het persbericht.

Opvallend: ondanks de stijging in kosten bij tandheelkunde stapten weinig Nederlanders over op een goedkopere verzekering >

Volgens de nieuwe regels geldt ook de verplichting van tandartsen om transparanter te communiceren naar patiënten. Zo kunnen patiënten nu een tarieflijst verwachten in de wachtkamer van de tandarts of op de website.

Lees ook: zorg wordt duurder >