Placeholder

Nederland lacht te weinig in de winter

Lachen is gezond, maar in de winter lachen we stukken minder. In januari lacht 70 procent van de Nederlanders het allerminst, dus laat die lente maar weer komen.

Uit een onderzoek in opdracht van Oral-B is gebleken dat glimlachen inderdaad gezond is en een positief effect heeft. Volgens 91 procent van de Nederlanders heeft iedereen er baat bij om af en toe even flink te lachen – 89 procent geeft aan dat het ontspannend werkt en volgens 83 procent is het zelfs goed voor de gezondheid. Toch lachen we in de winter een stuk minder en zijn we ook minder vrolijk. De reden? Lagere temperaturen en een tekort aan zonlicht.

Lachen voor bestwil
Niet alleen jij wordt er vrolijker van, ook de mensen in je omgeving voelen zich meer op hun gemak als je glimlacht. Twee derde van de Nederlanders doet eerder iets voor een ander als deze hem of haar vriendelijk toelacht en bijna 60 procent heeft wel eens iets voor elkaar gekregen door breeduit te lachen. Voorbeelden hiervan variëren van korting of extra service in winkels tot het versieren van een potentiële partner.

Een vakantie of stedentrip is de beste remedie tegen een winterdip >