Placeholder

Naaktzonnen taboe

Ruim driekwart van de Nederlandse vrouwen zont het liefst in de veilige omgeving van haar tuin of balkon en slechts vijf procent voelt zich vrij genoeg om topless de zon in te gaan.

Zonnestudio Sunday’s hield een onderzoek onder 522 Nederlandse vrouwen en kwam tot de conclusie dat naaktzonnen toch echt een taboe is.

Met name vrouwen onder de dertig jaar houden liever hun badkledij aan. Vrouwen boven de vijftig jaar voelen zich vrijer om wel naakt te gaan zonnen, maar dit komt neer op slechts vier procent van de ondervraagden.

Tot rust komen
Het overgrote deel van de dames ziet de tijd in de zon als een moment om tot rust te komen en bijvoorbeeld een boek te lezen. Ook zonnen bijwijze van sociale aangelegenheid is populair, twintig procent van de vrouwen onder de dertig jaar houdt ervan om de tijd te gebruiken om bij te kletsen met vriendinnen.

Verantwoord zonnen
Hiernaast werd ook bekend dat de meeste vrouwen verantwoord zonnen. De helft zont niet langer dan één uur, ruim 97 procent zorgt ervoor dat ze genoeg vocht binnen krijgt en negen op de tien vrouwen smeert zich altijd in.