Placeholder

Mobiele ergernissen

De mobiele telefoon wordt binnen het gezin als verrijking gezien, maar zorgt ook voor de nodige ergernissen.

Onderzoek
Hi Young heeft een onderzoek gehouden onder 500 ouders
en 300 kinderen. Hieruit blijkt dat steeds meer kinderen een mobiele telefoon hebben. 87% van de ouders vindt dit erg belangrijk, omdat de kinderen dan altijd goed bereikbaar zijn.

Ergernissen
Het gebruik van de mobiele telefoon brengt ook de
nodige ergernissen met zich mee. 32% van de kinderen vindt het vooral erg vervelend dat hun ouders zo lang bellen. Op de tweede plaats staat het mopperen dat ze niet snappen hoe de telefoon werkt. Dat pa en ma heel vaak op het scherm kijken of er nieuwe berichten zijn, leidt ook tot behoorlijk wat irritaties onder de kinderen. Heel apart, want het kroost doet dit laatste in de ogen van paps en mams ook veel te vaak.

 

Phone stacking
De meeste ouders stellen bepaalde regels op die gelden
voor het gebruik van de mobiele telefoon. Zo mag er van 95% van de ouders aan tafel geen gebruik worden gemaakt van de mobiel. Een speelse oplossing hiervoor is phone stacking. Dit is een nieuwe trend waarbij alle telefoons tijdens het eten op een stapel op tafel worden gelegd. De eerste die zijn of haar telefoon opneemt of pakt, ruimt af of moet de afwas doen. Misschien ook een idee voor bij jou thuis?