Placeholder

Mobiele cursus tegen depressie

De Vrije Universiteit in Amsterdam heeft een cursus tegen depressie ontwikkeld die via een interactieve website en mobiele telefoonapplicatie wordt aangeboden. Dit meldt Telegraaf.nl.

De cursus, die nu nog in de testfase is, is ontwikkeld door de afdelingen Klinische Psychologie en Kunstmatige Intelligentie en is gebaseerd op een al bestaande gedragstherapie. Het is de bedoeling dat het verband tussen activiteit en stemming gebruikt wordt om depressieve klachten onder controle te krijgen.

Een geautomatiseerde coach heeft contact met de patiënt via de website en/of telefoon. De deelnemers leren gedurende de cursus technieken om hun stemming en dagelijkse activiteiten in de gaten te houden en om de relatie tussen deze twee te zien. Daarna wordt het aantal leuke en prettige activiteiten verhoogd. Daarbij geeft de geautomatiseerde coach tips en feedback over de informatie die de deelnemer invult.

Interactieve cursus & contacturen
De cursus wordt overigens alleen aangeboden in combinatie met een behandeling met contacturen. Het is dus niet zo dat patiënten alleen via hun computer of mobiele telefoon de cursus volgen, ze hebben daarnaast ook persoonlijke therapie.

Wanneer de geautomatiseerde coach de lucht in gaat, is nog niet bekend.

(