Placeholder

Mannen sneller verliefd

Het wetenschappelijke bewijs is daar! Mannen worden sneller verliefd dan vrouwen, zo blijkt uit Amerikaans onderzoek.

Marissa Harrison, assistent professor psychologie aan de Pennsylvania State University, heeft voor haar onderzoek 172 studenten geïnterviewd over hun ervaringen in de liefde. Ze vroeg onder andere hoe lang het duurde voordat men besefte verliefd te zijn en hoeveel tijd er verstreek voordat hun liefde openlijk aan de persoon in kwestie kenbaar werd gemaakt.

Ben jij een happy single? >

Ik ook van jou
Mannen blijken niet alleen sneller verliefd te worden, maar spreken ook drie keer vaker dan eerst de gevreesde woorden ‘ik hou van je’ uit. Harrison vermoedt dat vrouwen geneigd zijn wat voorzichtiger met liefde om te gaan en zich niet zomaar head-over-heels in een relatie storten. In de huidige maatschappij wordt echter juist het tegenovergestelde gedacht. ‘Misschien worden vrouwen als minder rationeel gezien op liefdesvlak, omdat ze een grotere capaciteit hebben om emotionele ervaringen te verwerken’, legt Harrison uit.

Seks…
Een mogelijke, misschien wat meer voor de hand liggende, verklaring is dat vrouwen liefde en seksueel verlangen met elkaar vergelijken. Mannen gaven in het onderzoek namelijk aan al na enkele weken toe te zijn aan seks, terwijl vrouwen liever enkele maanden wachten met de eerste keer.

Lees ook: huwelijksaanzoek taak van de man >

(