Placeholder

Mannen romantischer dan vrouwen

Wie had dat gedacht. Mannen schijnen romantischer te zijn dan vrouwen én hebben meer nesteldrang.

Wie denkt dat alleen vrouwen strooien met rozenblaadjes en kaarsjes aansteken, hebben het bij het verkeerde eind. Uit onderzoek van de Amerikaanse Rutgers University blijkt dat mannen romantischer zijn dan vrouwen.

Nesteldrang
Het onderzoek werd gehouden onder 5200 mensen. Van die grote groep gaf maar liefst 54 procent van de mannen aan ooit liefde op het eerste gezicht meegemaakt te hebben. Dit in tegenstelling tot 44 procent van de vrouwen.

Ook opmerkelijk: mannen willen sneller aan kinderen beginnen dan vrouwen. Ruim de helft van de vrijgezelle mannen tussen 21 en 35 jaar geeft aan zo snel mogelijk kids te willen. Tegenover ‘slechts’ 46 procent van de vrouwen. Volgens expert zijn de onderzoekresultaten het bewijs van ‘geslachts-vervaging’. Dit houdt in dat mannen meer ‘vrouwelijke’ karaktertrekjes krijgen en omgekeerd.

Grotere verschillen
Uit het onderzoek blijkt verder dat hoe ouder men wordt, hoe meer deze verschillen duidelijk worden. Zo wilde bij de leeftijdsgroep 35-44 jaar slechts 16 procent van de vrouwen kinderen, tegen 27 procent van de mannen.

Volgens de onderzoekers vinden veel vrouwen bovendien hun vrijheid en het leven zonder te veel verplichtingen erg belangrijk. Zo gaf 77 procent van de vrouwen aan tijd voor zichzelf erg belangrijk te vinden, tegenover 58 procent van de mannen.

Vreemdgaan zit tussen oren… >