Placeholder

Mannen moeten vrouwen kijken

Dus dáárom kijken mannen naar iedere mooie vrouw die langsloopt; het zit in hun genen! Wetenschappers van de Universiteit van Amsterdam onderzochten met behulp van zogenaamde EEG-scans het proces die er in het brein van mensen plaatsvindt wanneer er een knap persoon langsloopt.

De proefpersonen kregen foto’s van gezichten van aantrekkelijke, onaantrekkelijke en gemiddeld aantrekkelijke personen te zien. Bij alle proefpersonen, zowel de mannen als de vrouwen, reageert het brein meer op de foto’s van de aantrekkelijke dan op de onaantrekkelijke gezichten.

Bij onaantrekkelijke mensen reageert het brein al na 180 milliseconden, dus enorm snel, nadat de foto getoond wordt. Bij aantrekkelijke personen ligt dit tussen de 200 en 650 milliseconden, iets later dus. Volgens de onderzoekers duidt dit erop dat mensen meer moeite doen om mooie gezichten te ‘verwerken’.

Volgens de onderzoekers zijn mannen zo geprogrammeerd dat ze meer aandacht besteden aan aantrekkelijke vrouwen, omdat deze in de regel gezond en jong zijn, en dus kunnen zorgen voor veel nageslacht.

Hij doet het dus niet expres. Scheelt toch weer heel wat gekibbel.