Placeholder

Mannen meer last van geheugenproblemen

Nu hebben ze eindelijk een excuus: mannen vergeten op den duur meer dan vrouwen.

Het Amerikaanse Mayo Clinic deed onderzoek naar geheugenproblemen en zagen dat oude mannen meer geheugenproblemen ondervonden dan oude vrouwen.

Voor het onderzoek werden meer dan 2000 mensen tussen 70 en 89 jaar en woonachtig in Olmsted County in Minnesota gescreend. Ze werden o.a. ondervraagd over hun geheugen en medische voorgeschiedenis. Daarna moesten ze verschillende taken doen die het geheugen en denkvermogen testten. En wat bleek, mild geheugenverlies kwam anderhalf keer vaker voor bij mannen dan bij vrouwen.

Dementie
Deze nog milde vorm van geheugen- en denkproblemen wordt ook wel Mild Cognitive Impairment (MCI) genoemd; een voorspeller van de ziekte van Alzheimer. Maar vrees niet, dit wil niet zeggen dat MCI ook uiteindelijk leidt tot deze vorm van dementie. De Mayo Clinic heeft met dit onderzoek voor het eerst een samenhang gevonden tussen geslacht en MCI.

Opmerkelijk: ook mensen die niet getrouwd zijn geweest of weinig opleiding hebben genoten blijken vatbaarder voor milde geheugenklachten.

De resultaten zijn deze week verschenen in het wetenschappelijk tijdschrift Neurology.

(