Placeholder

Mannen kiezen andere thee dan vrouwen

Geinig. Mannen en vrouwen blijken een totaal andere voorkeur qua theesmaken te hebben.

Aan één theesmaak in huis genoeg? Vergeet het maar. Uit onderzoek van de Tea Bar, een Amsterdamse theewinkel, blijkt dat mannen van totaal andere theesmaken houden dan vrouwen. Meer dan driekwart van de mannen kiest voor een kruidige thee met specerijen als kruidnagel en kaneel. Vrouwen houden over het algemeen weer meer van zachte kruidenmelanges of een thee met de smaak van rood fruit.

Gokje wagen
Bovendien zijn mannen minder experimenteel. Wanneer een theesmaak bevalt, blijven ze hierbij. Meer dan de helft van de vrouwen durft daarentegen wel een gokje te wagen en neemt weleens een onbekende thee mee naar huis.

Wist je dat groene thee slecht cholesterol iets kan verlagen? >

Opmerkelijk: mannen gaan steeds meer thee drinken. Volgens de Tea Bar komt dit doordat mannen zich steeds bewuster worden van de gezondheidsrisico’s van (te) veel koffie. Liever drinken zij koffie op het werk (ter verhoging van hun productiviteit) en thuis thee om te ontspannen.

Tea Bar is een waar thee-walhalla, je vindt de theewinkel op de Haarlemmerdijk 71 in Amsterdam. Online is de thee (inclusief speciale mannenpakketten) te bestellen op www.teabar.nl.

Lees ook: luxe koffie voor geluk >