Placeholder

Maak een Hema-ontwerp!

De Hema organiseert dit jaar voor de 25ste keer een ontwerpwedstrijd. Ter gelegenheid van dit jubileum mag iedereen meedoen. Dus niet alleen studenten van vormgevings- en modeopleidingen in Nederland en België.

De uitdaging luidt als volgt: ‘Ontwerp dé nieuwe Hema-held, een tijdloos product, bijzonder in zijn eenvoud, onderscheidend door zijn vormgeving.’

Een goed voorbeeld van een echte Hema-held is natuurlijk Le Lapin (Het Konijn) van Nikolaï Carels; hij stuurde dit ontwerp in 1989-1990 in en de fluitketel is nog altijd in productie. Ook een hit was de Gebakjestaart van Maartje Prins uit 2007; een vierkante taart die je makkelijk in losse gebakjes kunt snijden.

Winnen!
Kortom, het gaat om betaalbare, praktische ontwerpen waar het leven leuker en makkelijker door wordt. De winnaar krijgt € 1500. Ook zijn er geldbedragen voor de tweede en derde prijs en voor eventuele eervolle vermeldingen. Maar de mooiste prijs is toch dat het ontwerp straks in de schappen van meer dan 600 winkels in Nederland en België kan liggen.

Meedoen kan tot en met 7 maart 2012. Ga snel naar www.hemaontwerpwedstrijd.nl.

Doe ook mee met een van de Santé-acties >