Placeholder

Luxe koffie voor geluk

Koffie is écht een bakkie troost. Het drinken van cappuccino of latte macchiato zorgt namelijk voor een heus geluksgevoel.

Wij Nederlanders lusten er wel pap van, maar liefst 90 procent van de bevolking drinkt dagelijks een kopje zwart goud. Uit een onderzoek, in opdracht van Friesche Vlag, onder bijna 700 Nederlanders is gebleken dat liefhebbers van cappuccino en latte macchiato zich gelukkiger en specialer voelen tijdens het koffie drinken dan drinkers van een zwarte koffie.

Sociaal
Het is niet alleen de opkikker die je ’s morgens krijgt van een cafeïneshot, koffie heeft ook een sociale factor. Volgens de koffiedrinkers uit het onderzoek staat het voor genieten, gezelligheid en ontspannen. Met vrienden kiest men eerder voor een luxe koffie, terwijl zwarte koffie eerder met de partner of collega’s gedronken wordt. Vooral liefhebbers van café latte of latte macchiato drinken hun koffie het vaakst samen met vrienden en onderhouden het meest persoonlijk contact – óók via social media.

Een zeer slechte combinatie: vet eten en koffie > 

Koffiedate
Om ouderwets bij elkaar op de koffie gaan te stimuleren kun je via de Facebook-pagina van Friesche Vlag een koffiedate plannen. Iedereen die zo’n date plant krijgt dan een melkschuimflesje, om zelf een latte macchiato te maken. Nu nog een barista-cursus om je koffiekunsten te perfectioneren en je hoeft nooit meer de deur uit. Nou ja, misschien nog even iets lekkers halen voor erbij…