Placeholder

Let op: de wintertijd 2011

Vergeet het niet! Zaterdagnacht gaat de wintertijd in, dus kan de klok weer een uur achteruit.

Klinkt onschuldig, zo’n uurtje langer uitslapen. Toch schijnt de helft van de Nederlanders last te krijgen van het terugzetten van de klok.

Uit onderzoek van PanelWizard (in opdracht van Servier Nederland Farma BV) onder 587 respondenten blijkt dat vrouwen vaker last van de wintertijd hebben dan mannen. Ook jongere mensen (18-30 jaar) geven aan sneller klachten te ervaren dan oudere mensen (50+). Vaak komen ze moeilijk in slaap, worden ze vroeg wakker en voelen ze zich niet uitgerust.

Lees ook: nachtdiensten slecht voor vrouwen >

Slaapmutsje
Gelukkig weten de meeste mensen wel wat te doen aan deze klachten. Zo gaan ze op tijd naar bed, drinken ze warme melk of speciale thee en veel mannen gaan zelfs voor een alcoholisch slaapmutsje. Vrouwen lijken ook vaak naar de melatoninetabletten te grijpen. Enkele ondervraagden gaan voor een betere nachtrust bidden of een potje gamen.

Winterdip
Soms gaat het nog een stapje verder en krijgt een enkeling een winterdip. Vrouwen hebben hier iets meer last van dan mannen. Het is dan goed om een huisarts voor advies over zijn/haar klachten in te schakelen.

PS – Supradyn heeft een handig foefje: de Morning Energy Alarm Clock. Dit is een wekker-app waarbij je wakker wordt met een nagebootste, opkomende zon. Handig voor die donkere dagen.

In de herfst vindt ook Halloween plaats! >