Placeholder

Last van bikinistress

Het is lente, de tijd van de luchtige onderzoekjes!

Zo blijkt uit een onlangs gehouden onderzoek onder 121 Nederlandse vrouwen dat maar liefst tweederde van hen last heeft van bikinistress. De voorkeur gaat uit naar een ietwat verhullend model dat extra pondjes camoufleert. Uni zwart hoeft dan ook weer niet, de bikini is bij voorkeur voorzien van polkadots, strepen en vrolijke kleuren.

Bikinicollectie
De eerste zonnige dagen hebben één op de tien vrouwen al aangezet tot het zoeken naar een nieuwe bikini. Ruim de helft van de vrouwen wil voor de zomer nog wel aan haar figuur werken maar kiest toch ook voor een verhullend modelletje.
Bijna de helft van de vrouwen heeft vier bikini’s of meer, een kwart daarvan draagt het liefst elke dag een andere bikini met bijpassende slippers of nagellak.

Vroege zoektocht
Opvallend is dat ten tijde van het onderzoek -eind maart- één op de tien vrouwen al op zoek was naar een nieuwe bikini. De genoemde bikinistress slaat letterlijk op het aanschaffen van een bikini: de proefpersonen gaven aan dat ze vonden dat ze echt een nieuwe bikini nodig hebben. En dat terwijl het toch nog wel even duurt voordat de zomervakantie aanbreekt…