Placeholder

Landelijke Dag Psychische Gezondheid

Op 10 oktober 2010 organiseert het Fonds Psychische Gezondheid voor de 14e keer de Landelijke Dag Psychische Gezondheid.

Het thema dit jaar? Stress en het voorkomen van overspannenheid en burn-out. Want ongezonde stress, overspannenheid en een burn-out zijn nog steeds serieuze problemen. Zo hebben 12 op de 100 bezoeken aan de huisarts te maken met stress, komen er 9.000 mensen per jaar in de WAO door stress en heeft 10 procent van de Nederlanders burn-out klachten.

Massa mindfulness
Naast de Landelijke Dag Psychische Gezondheid is er 8 oktober 2010 nog een evenement: massa mindfulness. Tijdens deze dag organiseren GGZ-instellingen in heel Nederland lokale en regionale activiteiten en acties rondom dit thema. Tijdens deze dag leer je onder andere prioriteiten stellen.

Lijd jij aan depressie of burn-out?
Mensen die overspannen zijn of zelfs een burn-out hebben krijgen dezelfde klachten als bij een depressie. Zo zijn ze vaak somber en lusteloos en hebben last van schuldgevoelens. Het verschil tussen een depressie en een burn-out?

Een burn-out is het gevolg van te veel hooi op je vork hebben, terwijl een depressie ook kan ontstaan zonder dat er sprake is van overbelasting. Verder speelt aanleg bij het ontstaan van een depressie een grotere rol dan bij burn-out.

Nieuwsgierig geworden naar de Landelijke Dag Psychische Gezondheid? Op www.psychischegezondheid.nl vind je alle informatie.