Placeholder

Ladies week

Vrouwen helpen elkaar verder, bij het jaarlijkse Women Inc.-festival. Deze hele week zijn er interessante activiteiten, opbouwend naar de grote festivaldag op zaterdag.

Talkshows met beeldbepalende vrouwen, presentaties van internationale en lokale heldinnen, maar ook een eco-kledingruil, culinaire wokshops en een divers cultureel programma met een bazaar, muziek, theater, film en mode maken het voor ieder wat wils.
 
Women Inc.
is een onafhankelijk platform dat vrouwen wil inspireren om optimaal gebruik te maken van hun eigen kracht. De avonden in Pakhuis de Zwijger tot en met vrijdag zijn gratis te bezoeken, voor de grote festivaldag zaterdag 6 maart in de Amsterdamse Westergasfabriek is de entree € 20 ( voor FNV-vakbondsleden € 5).  
 
Nationale en internationale vrouwelijke boegbeelden zullen hun gezicht laten zien: onder meer Sanne Wallis de Vries, Hadassah de Boer, Daphne Bunskoek, Karin Bloemen, de Egyptische Bridget Jones Ghada Abdel Aal, Sophie Hilbrand en Keniaans parlementslid Sophia Abdi Noor.  
 
Tussen de lezingen door kan worden genoten van het toneelstuk BH dat net in première is gegaan (geïnspireerd op de documentaire Beperkt Houdbaar van Sunny Bergman), workshops buikdansen en Arabisch-Mediterraans koken, speeddate-sessies met topvrouwen uit het bedrijfsleven, kunst- en foto-exposities, films waaronder documentaires van IDFA, modeshow van Amnesty International en een bazaar.
 
Op vrijdagavond is er een Ecofabs Fashion Party in Pakhuis de Zwijger (Amsterdam). Shop je nieuwe vintage garderobe volledig duurzaam bij elkaar zonder geld uit te geven. Neem maximaal vijf kledingstukken mee die niet meer in je collectie passen. Om 19.00 uur is de ontvangst en nemen stylistes je kleding in. Fashionista van het eerste uur Judith Osborn geeft om 20.00 uur het feestelijke startsein en verruilt als eerste haar meegebrachte kleding voor een nieuw vintage setje. Vervolgens kunnen de gasten hun eigen garderobe bij elkaar shoppen in een feestelijke sfeer.
 
Kijk voor meer informatie op www.womeninc.nl >