Placeholder

Kwart single vrouwen wil eicellen invriezen

Ruim een kwart van de single vrouwen in Nederland, zonder kinderen, wil haar eicellen graag laten invriezen. Nog eens ruim de helft van hen overweegt deze nieuwe methode zeer serieus, blijkt uit onderzoek van Singlessite.nl.

Van de vrouwelijke singles zonder kinderen zegt 26 procent haar eicellen wel in te willen laten vriezen om zo op latere leeftijd alsnog kans te maken op het moederschap. Bij alleenstaande vrouwen met kinderen ligt dit percentage een stuk lager. Slechts acht procent van hen heeft nog een dermate sterke kinderwens dat ze graag van deze mogelijkheid gebruik zouden willen maken.

Bijna 70 procent van de single vrouwen ziet de invriesontwikkeling in het algemeen als een positieve stap vooruit. Echter, over de maximum leeftijd waarop er nog gebaard ‘mag’ worden lopen de meningen uiteen. Zo zegt 63 procent van de ondervraagden het tegennatuurlijk te vinden als vrouwen tussen de 45 en 50 jaar nog een kind krijgen, terwijl 19 procent dit juist een bijzonder goed idee vindt. 

Hhet vinden van een partner is voor ruim een kwart van de vrouwen niet noodzakelijk om hun wens in vervulling te laten gaan. Zij durven ook te kiezen voor het alleenstaand moederschap.

Geïnteresseerd in dit onderwerp? In het novembernummer van Santé, dat 13 oktober in de winkel ligt, lees je er alles over.