Placeholder

Koud? Kijk een romantische film

Geinig. Mensen die het koud hebben zijn eerder geneigd om een romantische film te gaan kijken.

Amerikaanse onderzoekers deden onderzoek naar het verband tussen romantiek, warmte en de voorkeur voor filmgenres. Wat bleek? Mensen die het koud hebben, verkiezen romantische films boven andere genres.

Koude thee
Voor het onderzoek kreeg de ene helft van de proefpersonen warme thee en de andere helft koude thee voorgeschoteld. Vervolgens werd aan ze gevraagd om een film te kiezen. En jawel, de mensen die koude thee hadden gedronken, kozen meteen voor een romantische film.

Pssst… Chocolade bij het ontbijt is goed voor de lijn

Bij een tweede experiment werden de proefpersonen geplaatst in een koude of warme kamer. Dit leverde precies hetzelfde resultaat op. Opmerkelijk: wanneer de onderzoekers de deelnemers er op wezen dat het koud was in de kamer, dan kozen ze niet vaker voor een romantische film.

Weerbericht
De Amerikaanse onderzoekers deden ook nog een derde experiment in een videotheek. Er werd gekeken welke genres het meest verhuurd werden en wat voor weer het op dat moment was. Opnieuw bleken mensen vaker te kiezen voor een romantische film als het buiten koud was.

De onderzoekers adviseren filmmakers dan ook romantische films in de winter in première te laten gaan.

(bon: gezondheidsnet.nl)