Placeholder

Kick-off aspergeseizoen

Het aspergeseizoen begint officieel 14 april, maar er is nu al groots aspergenieuws. De Culinaire Versmarkt komt dit jaar voor het eerst met een sublieme, superieure aspergesoort: de Asperlette.

Asperges zijn al jaren het witte goud van Nederland en geliefd door velen. De eerste exemplaren uit de koude grond van de Noord-Limburgse zandgronden zijn al gespot. Nieuw zijn de Asperlettes! Een vondst van aspergeteler Will Teeuwen.

Jonge asperges
Asperlettes zijn asperges van de jongste aspergeplanten. Een aspergeplant gaat namelijk wel zo’n zeven tot tien jaar mee. Een jonge aspergeplant aangeplant in een vers perceel levert het eerste jaar dan ook een bijzonder fijne asperge op; de Asperlette, die nóg romiger en malser is. Voor het eerst liggen ze nu exclusief in de virtuele schappen bij de Culinaire Versmarkt.

Culinaire Versmarkt
Bij de Culinaire Versmarkt, een online specialiteitenwinkel, bestel je gemakkelijk en snel de meest bijzondere, verse ingrediënten voor een culinaire maaltijd. Denk vooral aan seizoens- en streekgebonden producten, voor zover mogelijk rechtstreeks van bij de boer.

Asperlettes zijn alleen de komende drie weken te koop bij de Culinaire Versmarkt. Op www.culinaireversmarkt.nl kun je zes heerlijke traditionele aspergegerechten vinden waarbij je de Asperlettes direct kan bestellen.

Meer overheerlijke recepten >