Placeholder

Kerstboomperikelen

Zo, nu Sinterklaas weer terug is naar Spanje mogen de kerstballen weer van zolder. Gezellig natuurlijk, zo’n boom, maar er komen ook flink wat frustraties bij kijken.

Tuincentrumketen Intratuin liet onderzoek doen naar de ergernissen die er ontstaan rondom een kerstboom en dat zijn er nog best wat. De kerstfrustratie die met stip op nummer één staat is lampjes die in de knoop zitten – hoe netjes je ze ook in de doos stopt.

Chef boom
Ook vervelend vinden we lampjes die kapot zijn, uitvallende naalden, een scheve boom en huisdieren die de boom zien als attractie. Gelukkig geeft slechts twee procent van de ondervraagden aan dat ze ruzie maken over het optuigen van de boom. Vrede op aarde. Wel is het meestal de vrouw die als chef boom fungeert, slechts zestien procent van de mannen helpt mee de boom te versieren.

Cadeautip: een dwergappelboom >

Favoriete kerstschmuck
Wat de inhoud van de boom betreft, zijn lichtjes het belangrijkst voor bijna de helft van de Nederlanders, gevolgd door de piek, de ballen en een versiering met persoonlijke waarde. Minst favoriet zijn slingers en kerstkransjes, maar ach, die laatste eet je natuurlijk gewoon liever op.

Dit drink je tijdens de feestdagen >