Placeholder

Kappers tegen aids

Vandaag is het Wereld Aids Dag. Tijdens deze dag wordt er aandacht gevraagd voor de ernstige ziekte. Ook kappers verzamelen zich met het speciale programma Hairdressers of the World Against Aids.

Wist je dat er iedere 12 seconde iemand besmet raakt met HIV? En dat er wereldwijd 34 miljoen mensen het HIV-virus met zich meedragen en 40 procent zich hier niet eens van bewust is? Een zeer ernstig probleem en daarom zetten ook kappers zich in voor de strijd tegen de ziekte.

Hairdressers of the World Against Aids
Op initiatief van L’Oréal en Unesco is in mei 2005 het educatieprogramma Hairdressers of the World Against Aids gestart. Dit speciale programma heeft als doel het vergroten van het bewustzijn en de kennis van aids onder kappers. Goede zaak en in 2011 hebben al 1,5 miljoen kappers in 35 verschillende landen (waaronder ook Nederland) deelgenomen aan dit educatieprogramma.

Kappers hebben vaak een persoonlijke relatie met hun klanten, waardoor zij met hen ook over onderwerpen als gezondheid praten. Dit is de ideale gelegenheid om bewustzijn onder hun klanten te creëren over preventie en de behandeling van HIV/aids.

Lees meer over het HIV-virus in Santé’s Medisch Dossier >

Wereld Aids Dag
L’Oréal heeft meer dan 300 technische academies en trainingcentra over de hele wereld, waar duizenden trainers zich inzetten voor het educatieprogramma. Dankzij meer dan 400.000 partnersalons over de hele wereld bereikt dit initiatief meer dan drie miljoen kappers en hun klanten. Niet niks.

Tijdens Wereld Aids Dag bundelen de salons van de Divisie Professionele Producten hun krachten voor Hairdressers Against Aids. Zij zullen op 1 december extra aandacht besteden aan de preventie van HIV/aids en hun kennis over deze ziekte delen met o.a. klanten. Dikke pluim!

Lees ook: nieuw dodelijk griepvirus? >