Placeholder

Kaapverdische eilanden 1: zo veel te zien

Santé-redacteur Nina mocht vier dagen naar de Kaapverdische Eilanden. Volg haar reisdagboek op Sante.nl.

Lees het verslag over dag 1.

Vandaag vroeg opgestaan om in de randen van de nacht een Transavia-vlucht te pakken naar Kaapverdië. Sinds kort vliegt Transavia rechtstreeks op het Kaapverdische Eiland Sal. Vliegen zonder tussenstop is toch wel heel comfortabel. Al na 6 uur vliegen worden we op de luchthaven van Sal onthaald door een krakerig driemansorkest. De krassende viool die op zijn zigeuners gehanteerd wordt, voert de boventoon.

Plat, droog en met oogverblindende resorts
Hè hè, we zijn er. De temperatuur is tropisch en haalt de 34 graden. De warmte is droog en dat is te zien aan Sal. Plat en dor, met hier en daar wat groen. Maar de resorts zijn hier oogverblindend, ze hebben een zwembad of liggen aan de kust. Bij een van deze resorts gaan we lunchen. Heerlijk fruit en vis eten met uitzicht op zee met schommelende vissersbootjes, dat wil toch iedereen?

Salinas
’s Middags bezoeken we de zoutwinning Salinas. Deze ligt in een krater van een dode vulkaan. Als extra attractie kun je ook hier zwemmen. Het water is zo zout dat het meer drijven wordt. Op de terugweg komen we nog langs de baai Murdeira waar je als je geluk hebt walvissen kunt zien, met uitzicht op de Mount Lion. De berg lijkt op een gigantische liggende leeuw.

What’s next?
Ik ben benieuwd wat we morgen gaan zien en meemaken. Dan gaan we een bezoek brengen aan een markt op het eiland Santiago waar we met de laatste binnenlandse avondvlucht zijn aangekomen. Veel heb ik deze van vlucht niet meegekregen. Bij mij was het licht toen al uit gegaan.

Lees morgen het volgende verslag.