Placeholder

Juiste behamaat?

Meten is weten, vooral wat je behamaat betreft. Het overgrote deel (70 procent) van de Nederlandse vrouwen draagt namelijk de verkeerde beha.

De verkeerde behamaat dragen lijkt onschuldig, maar kan voor veel klachten zorgen. Denk aan: nekpijn, rugklachten of last van je schouders. Voor Van de Velde Lingerie (internationale lingerieproducent) reden om onderzoek te doen. Aan 227 vrouwen werd gevraagd naar hun behamaat en wat bleek: 7 op de 10 vrouwen draagt de verkeerde maat.

Behamaat laten opmeten
De belangrijkste reden hiervoor is dat de vrouwen hun correcte behamaat niet weten. Uit een tegelijkertijd uitgevoerd onderzoek onder 1.000 Nederlandse vrouwen (door TNS Nipo) blijkt namelijk dat 1 op de 4 vrouwen nog nooit haar beha-maat heeft laten opmeten. Terwijl je dit eigenlijk geregeld zou moeten doen. Borsten die niet goed ondersteund worden, verliezen namelijk een stuk makkelijker hun vorm en stevigheid. Bovendien verandert de structuur van het borstweefsel bij een zwangerschap, gewichtsschommelingen en naarmate je ouder wordt. Je beha-maat blijft dus niet hetzelfde.

Wil je je laten opmeten? In een lingeriespeciaalzaak worden de werknemers opgeleid om voor jou de goede behamaat te vinden. Geen idee waar zo’n zaak zit? Binnenkort krijgen de lingeriespeciaalzaken die aan alle normen voldoen een raamsticker en een certificaat, waardoor je ze makkelijk kunt herkennen. Professionals raden je aan je borsten zeker eens per jaar te laten nameten.

Nog zo’n hersenkraker: wat is de houdbaarheid van cosmetica? >