Placeholder

Jonge, single man is het minst fris

Jonge mannen blijken de ergste viespeuken te zijn wanneer het om het wassen van hun kleding gaat.

Uit onderzoek blijkt dat veel jonge, single mannen o.a. hun vieze kleding uit de wasmand halen om het opnieuw te dragen. Niet echt hygiënisch, omdat kledingstukken die al enige tijd in de wasmand liggen veel vuil en bacteriën bevatten die zelfs bij wassen op 40 graden niet altijd weg gaan.

Schone was?
Wasmiddelmerk Vanish Oxi Action deed onderzoek onder 501 mensen naar hun wasgedrag. Het bleek dat driekwart (74,4 procent) van de Nederlanders op 40 graden of lager wast. Verder zegt 60 procent de was hygiënisch schoon te vinden zelfs wanneer er nog een klein vlekje in zit en vindt 64,6 procent dat de kleding schoon is wanneer deze lekker ruikt.

Toch spannen jonge, single mannen echt de kroon. Die wassen hun kleding zo min mogelijk en halen zelfs vieze spullen uit de was wanneer ze even niets om te dragen hebben.

Vies: één op de vijf ondervraagden (21,6 procent) zegt zelfs zijn onderbroek wel eens vaker dan één keer te dragen. Voor mannen geldt dit trouwens vaker dan voor vrouwen (31 procent / 12,5 procent). Voor alleenstaanden (28,2 procent) en voor fulltime werkende mensen (25,9 procent) ligt dit percentage ook hoger dan gemiddeld (21,6 procent).