Placeholder

Jaloers volk!

Ben jij ook vaak jaloers op iemands uiterlijk? Helemaal niet gek: Nederlanders schijnen een extreem jaloers volk te zijn.

Uiterlijk & talent
Deze constatering doet het tijdschrift Nouveau, na onderzoek te hebben gedaan onder een groep mannen en vrouwen. Vrouwen schijnen vooral jaloers te zijn op andermans uiterlijk, zoals het figuur of gezicht. Mannen benijden juist de talenten van andere mannen. Verder zijn vrouwen ook jaloers op emotionele zaken van andere vrouwen, zoals aandacht en vriendschap. Slechts een kwart van de ondervraagden geeft aan nooit jaloers te zijn. Ja, ja…

Sante.nl mag tien pakketten van cosmeticamerk Declaré Switzerland t.w.v. € 75 per stuk weggeven >

Dertigers meest jaloers
Opmerkelijk: dertigers schijnen het meest jaloers te zijn en vijftigplussers hebben het minst last van het groene monster. Ook zijn we in Nederland vrij onzeker. Zowel mannen als vrouwen vinden dat anderen er vaak beter uitzien.

Nog een verschil tussen mannen en vrouwen: 34 procent van de heren vindt dat hij het beter voor elkaar heeft dan anderen, terwijl maar 19 procent van de vrouwen dit vindt. Verder wordt door beide aangegeven dat geld (72 procent) en huizen (56 procent) bovenaan de lijst staan als bron van jaloezie.

Het februarinummer van Santé ligt nu in de winkels >

(