Placeholder

Italiaanse keuken meest populair

De Italiaanse keuken wordt wereldwijd het liefst gegeten. De tweede plaats wordt veroverd door Franse specialiteiten, gevolgd door de Thaise gerechten.

Bella Italia
De reiswebsite Hotels.com vroeg ruim 2.500 reizigers wereldwijd naar hun favoriete gerechten. Meer dan twintig procent gaf aan dat de Italiaanse keuken de beste ter wereld is. De Scandinavische en Russische gerechten doen het minder goed en staan helemaal onderaan de favorietenlijst.

Toerisme-boost
Goed nieuws voor de puur Italiaanse restaurants in Italië: 87 procent van de reizigers geeft namelijk aan in het buitenland altijd de lokale keuken te proberen. Meer dan een kwart van de ondervraagden geeft zelfs aan dat de plaatselijke cuisine de belangrijkste reden is voor een bezoek aan een bepaald land. Een ruime meerderheid geeft aan dat de lokale gerechten niet doorslaggevend zijn, maar wel een belangrijke rol spelen bij de keuze van een bestemming.

Ook bij de Nederlandse reizigers staat de Italiaanse keuken bovenaan. De Thaise komt met zestien procent op de tweede plaats, gevolgd door de Franse, Indische en Spaanse keukens.

Hoeveel calorieën zitten er in alcohol? >