Placeholder

Ik ga op reis en neem mee…

Je kunt niet wachten om op vakantie te gaan. Lekker helemaal ontspannen en niets aan je hoofd. Maar dan is daar nog die lege koffer die ingepakt moet worden..

Vakantie.nl vroeg 3.673 Nederlandse vakantiegangers naar hun kofferrituelen. Voor het merendeel van deze vakantiegangers is extra ondergoed mee op reis een must. 21 procent neemt daarentegen juist minder ondergoed mee dan het aantal vakantiedagen, maar wast deze op de bestemming.

Vrouwen maken graag een checklist voordat ze hun koffer inpakken. Toch wordt er nog wel eens wat vergeten. De zonnebril wordt het vaakst vergeten, maar ook zonnebrandcrème en de tandenborstel komen niet altijd in de reiskoffer terecht.

En dan is daar nog dat eeuwige probleem: je koffer gaat niet dicht! Vooral vrouwen lopen vaak tegen dit probleem aan. Ruimte besparen door kleding en schoenen thuis te laten? Dacht het niet! Kleine verpakkingen van verzorgingsproducten zijn populair om ruimte te besparen en ook de koffer van manlief wordt vaak gebruikt om alles wat niet meer in de eigen koffer past mee te slepen. Opvallend is dat 68 procent van de vakantiegangers bereid is extra te betalen om meer bagage mee te nemen.

Aan het eind van de vakantie moet natuurlijk ook alles weer mee naar huis. Door 85 procent wordt de vuile was keurig in een aparte plastic zak gestopt. De rest bewaart de vieze kleding in een apart vak van de koffer of reistas.