Placeholder

Hoe belangrijk is je baby/iPhone/Ferrari?

Veel vrouwen vinden hun kinderen belangrijker dan zichzelf. En dat is juist het probleem als het op hun eigen gezonde levensstijl aankomt. Personal- en Les Mills-trainer Bas Hollander legt het uit. Bas is de vaste columnist van Fitnessbijbel voor Vrouwen.

Bas: Helaas vinden veel vrouwen zichzelf (nog) niet belangrijk genoeg om net zo goed voor zichzelf te zorgen als ze doen voor hun zoontje. Het is net alsof de mensen om haar heen meer aandacht verdienen dan zijzelf. Ik denk dat bij veel mensen dit het geval is. Het is zo logisch: ik vind iets belangrijk, dus ik zorg er goed voor.
 

  • Vraag maar aan pubers: ‘Mag ik je nieuwe iPhone heel hard op de grond gooien?!’
  • Vraag maar aan mannen die net een nieuwe auto hebben gekocht: ‘Mag ik er een deukje in rijden, het is toch een gebruiksvoorwerp?’
  • Vraag maar aan moeders: ‘Mag ik wat drop, chips en een Twix door de blender doen, zodat je baby zijn middagmaaltje kan eten?’

Nee, natuurlijk mag dat niet!

Wat ik zou willen, is dat je je afvraagt of je jezelf belangrijk genoeg vindt om goed voor je lichaam te zorgen. Sta hierbij stil. Misschien helpt het je. Vind ik mezelf belangrijk genoeg om te investeren in een goede gezondheid?

En laten we dan gaan voor deze (niet wiskundige) formule: Ik = belangrijk, dus ik zorg er goed voor!

Lees de hele column van Bas en meer op fitnessbijbel.com.

Over precies één maand start Fitnessbijbel voor vrouwen-LIVE, van personal trainer en coach Marije de Vries. Meld je direct aan!

Bas Hollander