Placeholder

Herfstdip? Laat je niet verleiden!

Last van een herfstdip? Vaak gaat dit gepaard met te veel eten en snacken. Het SanaSlank Kenniscentrum deed onderzoek.

De dagen worden korter, de wintertijd is ingegaan, het wordt kouder… Het gevolg is vaak dat mensen minder happy zijn en alleen maar trek hebben in lekkere dingen. Aan de welbekende herfstdip kun je gelukkig veel doen om je direct wat beter te voelen.

Gezond snacken
Hoewel de verleiding om te snoepen en te snacken erg groot is als je niet helemaal lekker in je vel zit, is het toch verstandig dit niet te doen. Te veel snoepen zorgt namelijk niet alleen voor extra kilo’s, al die suikers die je dan binnenkrijgt zorgen ook voor nóg minder energie.

De snacks zitten namelijk vaak vol ‘snelle suikers’, die je bloedsuikerspiegel snel doen stijgen maar ook heel snel weer doen dalen, met als gevolg weinig energie en opnieuw trek. Hoe meer suikerrijke producten je eet, hoe minder energie je hebt. Probeer bij snacktrek te kiezen voor gezonde dingen zoals fruit, rauwkost of gewoon een boterham.

Meer bewegen
Naast gezonder eten is het ook belangrijk om voldoende te bewegen, bij voorkeur lekker in de buitenlucht. Als je sport komen er hormonen vrij die je een blij gevoel geven. Daarnaast zorgt de grote hoeveelheid zuurstof in de buitenlucht ook voor meer energie. En als laatste zorgt extra beweging voor meer energieverbruik waardoor je kunt afvallen. Drie vliegen in één klap dus!

Verder doe je er goed aan om naast gezonder te eten en meer te bewegen ook voldoende te slapen en stress te voorkomen. Dat zorgt namelijk niet alleen voor meer energie, je hebt dan ook minder trek in lekkere dingen.

Lees hier meer over de zomer- en wintertijd >