Placeholder

Gewerkt op vakantie?

De vakantieperiode is alweer voorbij, maar niet iedereen heeft volledig van zijn welverdiende rust genoten. Uit onderzoek van IT-specialist Ricoh blijkt dat vrouwen aanmerkelijk minder bezig waren met werk dan mannen. Terwijl 20 procent van de mannen op vakantie regelmatig zijn e-mail las, deed slechts 7 procent van de vrouwen dit.

Als het om spoedgevallen gaat, waren vrouwen wel bereikbaar op vakantie. Een op de vier geeft aan in dat ze dat geval wel gestoord mochten worden, evenveel als van de mannelijke respondenten.

Uit het onderzoek blijkt dat de meerderheid van de werknemers in Nederland hun werk volledig of gedeeltelijk hebben overgedragen tijdens hun vakantie. Een op de vijf liet de mail controleren door een collega; bij 7 procent was de mailbox toegankelijk voor de collega, mocht deze een e-mail of een belangrijk document willen achterhalen. Opvallend is dat van de meerderheid van de ondervraagden (58 procent) de mail gedurende de vakantie niet werd gecontroleerd.

Juristen onbereikbaar op vakantie
Verder bleek uit het onderzoek dat mensen werkzaam in de juridische dienstverlening zich op vakantie het minst met werk bezighielden. Slechts 6 procent van hen las regelmatig zijn e-mail vanaf het vakantieadres.

Vooral werknemers in de ICT-sector (15 procent) lazen regelmatig hun mail op vakantie, gevolgd door de financiële dienstverlening. Daar las 13 procent regelmatig zijn e-mail vanaf het vakantieadres.