Placeholder

Genieten van me-time

Nederlanders genieten, meer dan voorheen, intens van een moment voor onszelf.

Hoewel de helft van ons nog te weinig vrije tijd zegt te hebben, gaan we steeds beter met deze tijd om. Dit blijkt uit jaarlijks onderzoek van Offley Port.

Chillfactor
Mannen kunnen makkelijker ontspannen dan vrouwen: zij geven hun relaxfactor gemiddeld een 7,3, terwijl vrouwen de mate waarin zij zich ontspannen voelen een 6,8 geven. Dertigers hebben de laagste relaxfactor: zij scoren een 6,7, tegenover het gemiddelde van een 7. Mogelijk speelt hier het combineren van een gezin en een carrière een rol in. Dertigers geven massaal aan moeite te hebben alle ballen in de lucht te houden (37%).

Eropuit!
Opvallend is dat mannen liever ontsnappen aan de drukte (35%) dan hun vrouwelijke partners (31%). Bijna een kwart van de vrouwen (23%) vindt de mogelijkheid om onder de mensen te kunnen zijn dan ook belangrijk bij het bepalen van een ontspannende buitenactiviteit, tegenover slechts 14% van de mannen.

Ontspantips
Om Nederlanders bij te staan in hun hectische leven, heeft Offley Port het online platform ‘Take it slow’ in het leven geroepen. Op www.takeitslow.nl zijn praktische tips en adviezen te vinden voor ultieme ontspanning, vrijetijdsbesteding en samen – of alleen – genieten. Ook kun je jouw favoriete relaxplek doorgeven en een buitendiner met schrijfster Marion Pauw winnen.